Aerobik

FIGYELEM! Aerobik csoportjaink 2018 jan. 4.-vel  megszűntek. Helyettük a következő csoportokba lehet jelentkezni: általános torna, szertorna, akrobatikus torna

 

Csoportjaink:

Versenyzői előkészítő csoportok (7-12 év)

Versenyzői előkészítő csoportjainkba a tornászokat az óvodás csoportokból választják ki edzőink. Egyesületünkhöz csatlakozni kívánó gyerekeknek tudásszint felmérés után van lehetőségük bekapcsolódni a csoport munkájába. Versenyző előkészítő csoportot azoknak ajánljuk, akik vagy egy ideje már foglalkoznak aerobikkal, vagy akiknek van hasonló sportágban jártasságuk. Nem szükséges ebbe a csoportba való jelentkezéshez sportaerobik múlttal rendelkezni, elegendő, ha valaki aktívan végzett már korábban valamilyen mozgást és jó mozgáskoordinációval rendelkezik.

  • Újbuda (Balance Torna Center): K-CS 17:30-19:00

Versenyzői csoport(10 évtől)

A csoportba a tornászokat a versenyzői előkészítő csoportokból választják ki edzőink. Egyesületünkhöz csatlakozni kívánó , előképzettséggel, vagy esetleg versenymúlttal rendelkező gyermekeknek, tudásszint felmérés után van lehetőségük bekapcsolódni a csoport munkájába.

  • Újbuda (Balance Torna Center): H-SZ-P 17:30-19:00

Sportaerobik története

Az aerobik, mint zenére végzett mozgásos tevékenység, alapjait tekintve megegyező, de céljaiban eltérő két különböző ágra osztható fel.
A fitneszaerobikra jellemző, hogy a résztvevők csoportos formában, az óravezető által folyamatosan, zenére bemutatott lépés-szökdelés kombinációkat, és különböző erősítő-tónusfokozó, valamint nyújtó hatású gyakorlatokat végeznek.
Célja, a különböző óratípusoktól függően a fizikai kondíció, elsősorban az aerob állóképesség fenntartása és fejlesztése, a főbb izomcsoportok erejének növelése, nyújtása valamint az optimális testösszetétel elérése.
A sportaerobik a fitneszaerobik órákból ered, azok módosított mozgásanyagára épül ún. nehéz elemekkel kiegészítve.
A versenygyakorlat lényege: a versenyző (edző) által kiválasztott zenére készített művészi előadású, kreatív koreográfia , mely rendkívül dinamikus, magas intenzitású aerobik specifikus mozgásanyagból és ún. nehéz elemekből áll.
Az első aerobik versenyt 1984-ben New Orleansban rendezték.

 

Hagyjon üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rólunk mondták

 László Zsolt
László Zsolt

Kislányunk már alig várja a keddeket és csütörtököket, hogy újabb gyakorlatokat tanulhasson meg...

 Kis Rita
Kis Rita

Nagyon ígéretes egyesület indulásának lehetünk szemtanúi, két profi lány kezdeményezésében...