Aerobik

Csoportjaink:

Versenyzői előkészítő csoportok (7-12 év)

Versenyzői előkészítő csoportjainkba a tornászokat az óvodás csoportokból választják ki edzőink. Egyesületünkhöz csatlakozni kívánó gyerekeknek tudásszint felmérés után van lehetőségük bekapcsolódni a csoport munkájába. Versenyző előkészítő csoportot azoknak ajánljuk, akik vagy egy ideje már foglalkoznak aerobikkal, vagy akiknek van hasonló sportágban jártasságuk. Nem szükséges ebbe a csoportba való jelentkezéshez sportaerobik múlttal rendelkezni, elegendő, ha valaki aktívan végzett már korábban valamilyen mozgást és jó mozgáskoordinációval rendelkezik.

  • Újbuda (Balance Torna Center): K-CS 17:30-19:00

 

Versenyzői csoport(10 évtől)

A csoportba a tornászokat a versenyzői előkészítő csoportokból választják ki edzőink. Egyesületünkhöz csatlakozni kívánó , előképzettséggel, vagy esetleg versenymúlttal rendelkező gyermekeknek, tudásszint felmérés után van lehetőségük bekapcsolódni a csoport munkájába.

  • Újbuda (Balance Torna Center): H-SZ-P 17:30-19:00

 

Jelentkezés aerobik csoportjainkba:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sportaerobik története

Az aerobik, mint zenére végzett mozgásos tevékenység, alapjait tekintve megegyező, de céljaiban eltérő két különböző ágra osztható fel.
A fitneszaerobikra jellemző, hogy a résztvevők csoportos formában, az óravezető által folyamatosan, zenére bemutatott lépés-szökdelés kombinációkat, és különböző erősítő-tónusfokozó, valamint nyújtó hatású gyakorlatokat végeznek.
Célja, a különböző óratípusoktól függően a fizikai kondíció, elsősorban az aerob állóképesség fenntartása és fejlesztése, a főbb izomcsoportok erejének növelése, nyújtása valamint az optimális testösszetétel elérése.
A sportaerobik a fitneszaerobik órákból ered, azok módosított mozgásanyagára épül ún. nehéz elemekkel kiegészítve.
A versenygyakorlat lényege: a versenyző (edző) által kiválasztott zenére készített művészi előadású, kreatív koreográfia , mely rendkívül dinamikus, magas intenzitású aerobik specifikus mozgásanyagból és ún. nehéz elemekből áll.
Az első aerobik versenyt 1984-ben New Orleansban rendezték.

Hagyjon üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rólunk mondták

 László Zsolt
László Zsolt

Kislányunk már alig várja a keddeket és csütörtököket, hogy újabb gyakorlatokat tanulhasson meg...

 Kis Rita
Kis Rita

Nagyon ígéretes egyesület indulásának lehetünk szemtanúi, két profi lány kezdeményezésében...