Általános torna

Minden korosztálynak

Választható csoportok

Mini torna csoport 1,5-2,5 év

Torna foglalkozások heti 2 alkalommal. Játékos feladatok tornateremben, ahol a foglalkozásokon a szülők is jelen lehetnek! Bérletes rendszerben.

Kezdő tornász csoportok 3-5 év

Edzés heti két alkalommal. Két helyszínen Újbudán és Óbudán. Növendékeink ezekben a
csoportokban alapozzák meg tudásukat, amivel később tovább lépnek versenyzői vagy hobbi
csoportjainkba. A csoportokat jelentkezési sorrend szerint töltjük fel. Ha betelt egy
csoport pótjelentkezésre van már csak lehetőség. Erről a listáról üresedés esetén szintén
jelentkezési sorrendben tudjuk csoportjainkba felvenni a növendékeket.

Kiemelt kezdő csoport 4-6 év

Edzés heti két alkalommal. A gyerekeket edzőink az óvodás csoportból választják ki. Ebbe a csoportba kezdőként jelentkezni nem lehet. A gyerekek a szertorna és akrobatikus torna versenyek legkisebb korcsoportjaiban versenyeken is elindulnak. Akrobatikus torna, szertorna versenyzőink ezekből a csoportokból kerülnek ki.

Haladó tornász csoportok 5-7 év

Edzés heti két alkalommal.Két helyszínen, Újbudán és Óbudán Növendékeink ezekben a csoportokban alapozzák meg tudásukat, amivel később tovább lépnek a versenyzői/ hobbi csoportjainkba. A csoportokat jelentkezési sorrend szerint töltjük fel. Ha betelt egy csoport pótjelentkezésre van már csak lehetőség. Erről a listáról üresedés esetén szintén jelentkezési sorrendben tudjuk csoportjainkba felvenni a növendékeket.

Hobbi torna csoportok 8-17 év

Ebbe a csoportba olyan iskolás korú gyermekek jelentkezését várjuk, akik nem feltétlenül szeretnék a versenysportot választani, de szeretnék élvezni a mozgás, a torna és a társaság örömét. A csoportokat jelentkezési sorrend szerint töltjük fel. Ha betelt egy csoport pótjelentkezésre van már csak lehetőség. Erről a listáról üresedés esetén szintén jelentkezési sorrendben tudjuk csoportjainkba felvenni a növendékeket.

Tornáról röviden

A torna különböző jellegű és különböző szereken bemutatott gyakorlatokból álló összetett sportág, amelyet férfiak és nők egyaránt űznek, részben eltérő szereken.
A torna mai képe viszonylag lassan alakult ki. Korábban olyan – ma már furcsának ható tornamutatványok is a műsoron voltak, mint a lóugrás keresztben, a függeszkedés, a férfi buzogánygyakorlat, kéziszer-gyakorlat, kötélmászás stb. A rendszer az 1950-es évektől tekinthető befejezettnek, noha – főleg a szerek kialakításával és a gyakorlatok összeállításával és pontozásával kapcsolatban – időről időre történnek kisebb módosítások.

Agy

Kimutatták, hogy a testmozgás oldja a szorongást, javítja a hangulatot, elűzi a stresszt és a depresszió ellen is hatásos. Elősegíti ugyanis a hangulatjavító szerotonin, valamint a fájdalomcsillapító és általános jó érzést okozó endorfinok felszabadulását az agyban.

Immunrendszer

A testmozgás erősíti az immunrendszert. 25-50 – százalékos a betegnapok csökkenése, ha valaki a hét nagyobb részén legalább 45 percnyi testmozgást végez.

Izomzat

A rendszeres edzés hatására megerősödnek az izmaink. Ennek következtében a csontok védettek lesznek a sérülésektől. A fejlettebb izomzat ugyanakkor stabilitást ad, javítja az egyensúlyt és a koordinációt.

Csatlakozz még ma csapatunkhoz és legyél tagja egy dinamikus közösségnek!
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Scroll to Top