Szertorna

Minden korosztálynak

Szertorna versenyzői / meghívásos csoportok

Torna 0 csoport 3–4 éveseknek

Edzés heti három alkalommal. A gyerekeket edzőink az óvodás csoportból választják ki. Ebbe a csoportba kezdőként jelentkezni nem lehet. A gyerekek a szertorna és akrobatikus torna versenyek
legkisebb korcsoportjaiban versenyeken is elindulnak.
Akrobatikus torna, szertorna versenyzőink ezekből a csoportokból kerülnek ki.

Torna 1 csoport 5–6 éveseknek​

Versenyzői csoportjainkba a tornászokat a Torna 0 és a kezdő tornász csoportokból választják ki edzőink. Egyesületünkhöz csatlakozni kívánó gyerekeknek tudásszint felmérés után van lehetőségük bekapcsolódni a csoport munkájába.

Torna 2 csoport 7–11 éveseknek

Versenyzői csoportjainkba a tornászokat a versenyzői előkészítő és kezdő tornász csoportokból választják ki edzőink. Egyesületünkhöz csatlakozni kívánó gyerekeknek tudásszint felmérés után van lehetőségük bekapcsolódni a csoport munkájába.

Serdülő/ifi/felnőtt II. osztály csoport 12 éves kortól

Másodosztályú csoportunk azoknak a gyerekeknek szól  akiknek előképzettségük van, vagy kiemelkedő képességgel rendelkeznek és szeretnének versenyezni, de nem szeretnének élsportolók lenni.

Ebbe a csoportba edzőink a hobbi csoportokból, vagy felmérést követően válogatják ki a tornászokat!

A tornáról röviden...

A torna egyensúlyt, erőt, hajlékonyságot, ügyességet, koordinációt, állóképességet igénylő sportág. A mozdulatok minden izomcsoportot (karok, lábak, vállak , törzs stb. izmai) megmozgatnak. A sportág fejleszti az önbizalmat és egyéb mentális képességeket akár a figyelem és a fegyelem.

A tornát férfi és női tornára osztjuk fel. A női torna szerei a talaj, ugrás, felemás korlát és a gerenda. A férfi szerek a talaj, ugrás, nyújtó, párhuzamos korlát, gyűrű, ló.

A szertornában részt vehet mindenki a legfiatalabbaktól kezdve, hobbi sportolókon keresztül a versenysport több szintjéig (beleértve a világklasszis tornászokat is).

A sportolók  a versenyeken kiviteli és nehézségi (anyagerő) pontszámot kapnak. Az esetleges technikai hibákért a versenyzők a kiviteli pontszámukból kapnak levonást. A nehézségi pontszám azon alapszik milyen elemeket mutatnak be.

Agy

Kimutatták, hogy a testmozgás oldja a szorongást, javítja a hangulatot, elűzi a stresszt és a depresszió ellen is hatásos. Elősegíti ugyanis a hangulatjavító szerotonin, valamint a fájdalomcsillapító és általános jó érzést okozó endorfinok felszabadulását az agyban.

Immunrendszer

A testmozgás erősíti az immunrendszert. 25-50 – százalékos a betegnapok csökkenése, ha valaki a hét nagyobb részén legalább 45 percnyi testmozgást végez.

Izomzat

A rendszeres edzés hatására megerősödnek az izmaink. Ennek következtében a csontok védettek lesznek a sérülésektől. A fejlettebb izomzat ugyanakkor stabilitást ad, javítja az egyensúlyt és a koordinációt.

Csatlakozz még ma csapatunkhoz és legyél tagja egy dinamikus közösségnek!
Balance Akrobatika és Torna Club
Scroll to Top